Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron penne w sosie ze świeżych pomidorów, z nutą bazylii, świeżą natką pietruszki i czosnkiem.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1570
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 890
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1570
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 890
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Sparzone i pokrojone na małe kawałki pomidory dusić bez tłuszczu w szerokim rondlu bez przykrycia, aż woda odparuje i w rondlu pozostanie gęsta pulpa.
Do sosu dodać przyprawy, czosnek pokrojony w plasterki i posiekaną natkę pietruszki. Całość dusić jeszcze przez około 5 minut.
Do sosu dodać ser żółty i wymieszać dokładnie, aby się rozpuścił. Zaproponowałam ser edamski, ponieważ łatwo się rozpuszcza.
Do sosu dodać makaron i całość wymieszać.