Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z ikrą w sosie śmietanowym

Penne z ikrą w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 514 Ocena: 10158

Dodano:

Odsłon: 294

Delikatny i bogaty w smaku sos

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokroiłam wszystkie składniki jak na załączonym zdjęciu :)
    Papryczkę też na paseczki, a czosnek rozgniotłam i pokroiłam.

    Na oliwie na małym ogniu powoli zeszkliłam cebulę. Potem podkręciłam ogień i wrzuciłam cykorię i czosnek. Potem zdjęłam patelnie z ognia i poczekałam aż lekko ostygnie.

    Dodałam śmietanę i starty ser i zaczęłam je powoli rozgrzewać i rozmieszywać. Dodałam chili, i oliwki, posmażyłam chwile aby smaki przeszły do sosu.
    W między czasie ugotowałam makaron według przepisu na opakowaniu.

  2. Pod patelnią wyłączyłam ogień i dodałam ikrę i pokrojona natkę pietruszki.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (33)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń