Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i bogaty w smaku sos
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Pokroiłam wszystkie składniki jak na załączonym zdjęciu :) Papryczkę też na paseczki, a czosnek rozgniotłam i pokroiłam. Na oliwie na małym ogniu powoli zeszkliłam cebulę. Potem podkręciłam ogień i wrzuciłam cykorię i czosnek. Potem zdjęłam patelnie z ognia i poczekałam aż lekko ostygnie. Dodałam śmietanę i starty ser i zaczęłam je powoli rozgrzewać i rozmieszywać. Dodałam chili, i oliwki, posmażyłam chwile aby smaki przeszły do sosu. W między czasie ugotowałam makaron według przepisu na opakowaniu.
Pod patelnią wyłączyłam ogień i dodałam ikrę i pokrojona natkę pietruszki. Smacznego :)