Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i bogaty w smaku sos
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5997
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5997
        
        
                Składniki
Pokroiłam wszystkie składniki jak na załączonym zdjęciu :) Papryczkę też na paseczki, a czosnek rozgniotłam i pokroiłam. Na oliwie na małym ogniu powoli zeszkliłam cebulę. Potem podkręciłam ogień i wrzuciłam cykorię i czosnek. Potem zdjęłam patelnie z ognia i poczekałam aż lekko ostygnie. Dodałam śmietanę i starty ser i zaczęłam je powoli rozgrzewać i rozmieszywać. Dodałam chili, i oliwki, posmażyłam chwile aby smaki przeszły do sosu. W między czasie ugotowałam makaron według przepisu na opakowaniu.
Pod patelnią wyłączyłam ogień i dodałam ikrę i pokrojona natkę pietruszki. Smacznego :)