Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i bogaty w smaku sos
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 748
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1545
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 748
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1545
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
Składniki
Pokroiłam wszystkie składniki jak na załączonym zdjęciu :) Papryczkę też na paseczki, a czosnek rozgniotłam i pokroiłam. Na oliwie na małym ogniu powoli zeszkliłam cebulę. Potem podkręciłam ogień i wrzuciłam cykorię i czosnek. Potem zdjęłam patelnie z ognia i poczekałam aż lekko ostygnie. Dodałam śmietanę i starty ser i zaczęłam je powoli rozgrzewać i rozmieszywać. Dodałam chili, i oliwki, posmażyłam chwile aby smaki przeszły do sosu. W między czasie ugotowałam makaron według przepisu na opakowaniu.
Pod patelnią wyłączyłam ogień i dodałam ikrę i pokrojona natkę pietruszki. Smacznego :)