Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z kaczką w sosie śmietanowym

Penne z kaczką w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2192 Ocena: 48622

Dodano:

Odsłon: 1802

Makaron, wdzięczny w obróbce. Smakuje z każdym sosem. Na dodatek szybki w przygotowaniu.

Składniki

  • 250 g makaronu penne
  • 100 g fileta z kaczki
  • 1 łyżka smalcu z kaczki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 cebula
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżki słodkiej śmietany 18%
  • 2 łyżki startego sera bursztyn
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Kaczkę kroimy na kawałki (u nas w paski), smażymy na kaczym tłuszczu, przez chwilę. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

    Cebulę siekamy, wrzucamy do tłuszczu po smażeniu kaczki, szklimy.
    Mleko mieszamy z majonezem, śmietaną i serem. Wlewamy do cebuli. Mieszając podgrzewamy do ulubionej konsystencji. Dodajemy mięso, dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Makaron łączymy z sosem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń