Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to jest bardzo proste w przygotowaniu i pyszne, mój mąż je uwielbia. Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8682
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8682
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Składniki
Owoce morza rozmrozić, przepłukać zimną wodą, osuszyć na ręczniku papierowym. Na głębokiej patelni na dwóch łyżkach oliwy lekko podsmażyć starty czosnek i drobno posiekaną papryczkę. Następnie dodać mieszankę owoców morza i smażyć na dużym ogniu około 5-7 minut. W międzyczasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Do podsmażonej mieszanki dodajemy pomidory, jeszcze chwilę smażymy, dolewamy śmietankę, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, solą morską, sokiem z limonki, wsypujemy garść natki pietruszki i zagotowujemy. Na talerz nakładamy makaron i na wierzch sos z mieszanką morską. Smacznego.