Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to jest bardzo proste w przygotowaniu i pyszne, mój mąż je uwielbia. Polecam.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1542
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6065
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8916
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1542
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6065
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8916
Składniki
Owoce morza rozmrozić, przepłukać zimną wodą, osuszyć na ręczniku papierowym. Na głębokiej patelni na dwóch łyżkach oliwy lekko podsmażyć starty czosnek i drobno posiekaną papryczkę. Następnie dodać mieszankę owoców morza i smażyć na dużym ogniu około 5-7 minut. W międzyczasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
Do podsmażonej mieszanki dodajemy pomidory, jeszcze chwilę smażymy, dolewamy śmietankę, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, solą morską, sokiem z limonki, wsypujemy garść natki pietruszki i zagotowujemy. Na talerz nakładamy makaron i na wierzch sos z mieszanką morską. Smacznego.