Do góry

Dania główne Przepis na:

PENNE Z TUŃCZYKIEM I KAPARAMI

PENNE Z TUŃCZYKIEM I KAPARAMI

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1024

Dodano:

Odsłon: 18394

Szybki obiad dla zapracowanych wielbicieli makaronu.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
PENNE Z TUŃCZYKIEM I KAPARAMI

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.

  2. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i suszoną paprykę. Smażyć chwile na średnim ogniu.

  3. Następnie dodać tuńczyka ( razem z olejem z puszki) - smażyć 2 min. Po tym czasie dodać osączone z zalewy kapary i smażyć jeszcze minutę.

  4. Do sosu znajdującego się na patelni dodać makaron. Wszytko razem podgrzewać przez kilka minut. Przyprawić pieprzem i ewentualnie solą ( wg uznania).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń