Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad dla zapracowanych wielbicieli makaronu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13546
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 874
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13546
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 874
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i suszoną paprykę. Smażyć chwile na średnim ogniu.
Następnie dodać tuńczyka ( razem z olejem z puszki) - smażyć 2 min. Po tym czasie dodać osączone z zalewy kapary i smażyć jeszcze minutę.
Do sosu znajdującego się na patelni dodać makaron. Wszytko razem podgrzewać przez kilka minut. Przyprawić pieprzem i ewentualnie solą ( wg uznania).