Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad dla zapracowanych wielbicieli makaronu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1664
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 512
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1664
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 512
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i suszoną paprykę. Smażyć chwile na średnim ogniu.
Następnie dodać tuńczyka ( razem z olejem z puszki) - smażyć 2 min. Po tym czasie dodać osączone z zalewy kapary i smażyć jeszcze minutę.
Do sosu znajdującego się na patelni dodać makaron. Wszytko razem podgrzewać przez kilka minut. Przyprawić pieprzem i ewentualnie solą ( wg uznania).