Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad dla zapracowanych wielbicieli makaronu.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 73
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8667
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1884
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 73
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8667
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1884
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i suszoną paprykę. Smażyć chwile na średnim ogniu.
Następnie dodać tuńczyka ( razem z olejem z puszki) - smażyć 2 min. Po tym czasie dodać osączone z zalewy kapary i smażyć jeszcze minutę.
Do sosu znajdującego się na patelni dodać makaron. Wszytko razem podgrzewać przez kilka minut. Przyprawić pieprzem i ewentualnie solą ( wg uznania).