Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna perliczka, którą dopiero odkryłam niedawno. Zrobiłam ją z farszem z selera i pora, dodałam boczku bo perliczka jest chuda. Bardzo lubię farsze warzywne i do obiadu zastępują mi one ziemniaki.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9122
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1862
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3902
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 289
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 185
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 182
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9122
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1862
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3902
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 289
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 185
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 182
Składniki
Perliczkę myję, osuszam. Do miseczki przekładam sól, pieprz, czubricę, majeranek, olej i mieszam. Marynatą smaruję perliczkę z wierzchu i w środku. Odstawiam na noc do lodówki w pojemniku zamkniętym. Por kroję w krążki i przesmażam na maśle klarowanym.Dodaję obraną i startą seler na tarce jarzynowej. Przesmażam dalej, i wlewam ocet jabłkowy. Duszę dalej. Boczek kroję i przesmażam na osobnej patelni. Dodaję do selera, doprawiam solą, pieprzem. Perliczkę nadziewam farszem, wstawiam do brytfanny na dno której wylewam odrobinę.