Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym. Polecam
garnek, nóż, rondel, łyżka , widelec, garnuszek,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Przygotowanie sosu; Do rondla wlać bulion podgrzewać na średnim ogniu doprowadzając do zagotowania. Koperek po opłukaniu drobno posiekać a następnie dodać do gotującego bulionu . Doprawić pieprzem, solą do smaku , a na koniec zagęścić sos mąką rozmieszaną w śmietanie 30 % .Gotować do zgęstnienia sosu. Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą , obrać ze skorupek i włożyć do przygotowanego sosu. Ziemniaki obrać, opłukać zalać wodą tak by były zakryte, dodać soli i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Nakładać na talerze polać sosem i dołożyć ugotowane jajka. Smacznego
Pyszny obiad gotowy do podania.
Sosik z jajkami gotowy do podania.