Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym. Polecam
garnek, nóż, rondel, łyżka , widelec, garnuszek,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14389
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19490
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14389
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19490
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13153
Składniki
Przygotowanie sosu; Do rondla wlać bulion podgrzewać na średnim ogniu doprowadzając do zagotowania. Koperek po opłukaniu drobno posiekać a następnie dodać do gotującego bulionu . Doprawić pieprzem, solą do smaku , a na koniec zagęścić sos mąką rozmieszaną w śmietanie 30 % .Gotować do zgęstnienia sosu. Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą , obrać ze skorupek i włożyć do przygotowanego sosu. Ziemniaki obrać, opłukać zalać wodą tak by były zakryte, dodać soli i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Nakładać na talerze polać sosem i dołożyć ugotowane jajka. Smacznego
Pyszny obiad gotowy do podania.
Sosik z jajkami gotowy do podania.