Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarki faszerowane, duszone w sosie wlasnym

Pieczarki faszerowane, duszone w sosie wlasnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3305

Dodano:

Odsłon: 3051

Pyszne zarowno jako danie glowne, wraz z ziemniaczkami lub pieczywem, ale takze na zimno, jako wspaniala przekaska. Polecam na sylwestrowy wieczor :-))

Składniki

  • Ja zrobilam po 4 duze pieczarki na osobe+1 dodatkowo do farszu
  • tj. 9 duzych pieczarek ze zdrowymi nozkami :-))
  • 1 ogromna cebula
  • 100 g zoltego twardego sera
  • olej rzepakowy, Kucharek, pieprz czarny
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pieczarki faszerowane, duszone w sosie wlasnym

Przygotowanie

  1. Wyjmujemy nozki z pieczarek :-)))) Pieczarki obieramy, myjemy, osuszamy. Nozki+1 pieczarke scieramy na grubych oczkach, cebule bardzo drobno kroimy, smazymy to razem na niewielkiej ilosci oleju z odrobina Kucharka i pieprzu (nie za duzo, gdyz dojdzie jeszcze ser).
    Nastepnie scieramy ser na grubych oczkach, mieszamy z jeszcze goracym farszem i nakladamy do pieczarek.

  2. Na duza patelnie dajemy troche oleju, rozkladamy nadziane :-)) kapelusze (farszem do gory) i podsmazamy 2 minutki. Nastepnie podlewamy 1/2 szkl. wody, przykrywamy okrywa do patelni (z otworami) i dusimy uzupelniajac wode (w niewielkiej ilosci) okolo 40 minut. Na koniec odparowac wode i gotowe.

    Baaardzo smaczne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń