Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki jarski obiad: pieczarki w sosie śmietanowym o smaku curry podane na makaronie. Pyszny pomysł na obiad lub kolację na ciepło:)
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku a następnie odcedzamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry lub ćwiartki. Cebulę kroimy w małą kostkę i wrzucamy na patelnię na rozgrzane masło, lekko solimy. Gdy będzie szklista dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy na średnim ogniu aż woda, którą "puszczą" odparuje a grzyby będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i curry. Na koniec wlewamy śmietanę i zagotowujemy mieszając. Na talerzu układamy porcje makaronu, polewamy przygotowanym sosem z pieczarkami i posypujemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy na gorąco.