Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki jarski obiad: pieczarki w sosie śmietanowym o smaku curry podane na makaronie. Pyszny pomysł na obiad lub kolację na ciepło:)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 552
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 552
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku a następnie odcedzamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry lub ćwiartki. Cebulę kroimy w małą kostkę i wrzucamy na patelnię na rozgrzane masło, lekko solimy. Gdy będzie szklista dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy na średnim ogniu aż woda, którą "puszczą" odparuje a grzyby będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i curry. Na koniec wlewamy śmietanę i zagotowujemy mieszając. Na talerzu układamy porcje makaronu, polewamy przygotowanym sosem z pieczarkami i posypujemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy na gorąco.