Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli znudziły się Wam tradycyjne gołąbki polecam swój mały eksperyment ;-)
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 25
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 35
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 348
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 25
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 35
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 348
Składniki
Mięso,ryż,posiekaną 1 cebulę,jajko i starte pieczarki (ok o,5 kg) dokładnie wymieszać.Doprawić solą i pieprzem,tak aby farsz był lekko słonawy i pieprzny.Obrać kapustę i sparzyć każdy liść kilka minut we wrzątku.Na ostudzone liście nakładać farsz i zwijać gołąbki.Jeżeli trzeba,spiąć szpilką. Układać gołąbki w rondlu wyłożonym drobnymi,pozostałymi liściami z kapusty i pokrojoną1 cebulą .Zalać wodą,posypać solą i pieprzem.Dodać pozostałe,pokrojone pieczarki i posiekaną natkę.Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 35 min.W 1 szkl wody rozrobić mąkę,wlać zaprawkę i doprawić sos do smaku.
SMACZNEGO