Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na szybki obiad z delikatnym mięsem w sosie pieczarkowym.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 458
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 979
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 458
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 979
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy. 2. Doprawiamy solą oraz polewamy sosem sojowy. 3. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
4. Cebulę obieramy, kroimy drobno, prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. 2 opakowania sosu pieczarkowego wsypujemy do naczynia. 8. Obtaczamy każdy kawałek mięsa.
9. Obsmażamy na rozgrzanym oleju.
10. W brytfance gotujemy 2 szk. wody, przekładamy mięso i gotujemy.
11. Pozostały sos pieczarkowy rozrabiamy z małą ilością wody, hartując wlewamy do mięsa, 2 minuty gotujemy.
12. Mięso przekładamy do naczynia bez sosu.
13. Sos łączymy z pieczarkami.
14. Wykładamy na mięso. 15. Danie gotowe, można podawać z makaronem tortellini. 16. Smacznego.