Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarkowe Polędwiczki

Pieczarkowe Polędwiczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 583 Ocena: 5289

Dodano:

Odsłon: 747

Co powiecie na szybki obiad z delikatnym mięsem w sosie pieczarkowym.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy.
    2. Doprawiamy solą oraz polewamy sosem sojowy.
    3. Odstawiamy na godzinę do lodówki.

  2. 4. Cebulę obieramy, kroimy drobno, prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
    6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 7. 2 opakowania sosu pieczarkowego wsypujemy do naczynia.
    8. Obtaczamy każdy kawałek mięsa.

  5. 9. Obsmażamy na rozgrzanym oleju.

  6. 10. W brytfance gotujemy 2 szk. wody, przekładamy mięso i gotujemy.

  7. 11. Pozostały sos pieczarkowy rozrabiamy z małą ilością wody, hartując wlewamy do mięsa, 2 minuty gotujemy.

  8. 12. Mięso przekładamy do naczynia bez sosu.

  9. 13. Sos łączymy z pieczarkami.

  10. 14. Wykładamy na mięso.
    15. Danie gotowe, można podawać z makaronem tortellini.
    16. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń