Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 918 Ocena: 10716
Dodano: 16.07.2019
Odsłon: 1692
5-6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
1. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy.
2. Doprawiamy solą oraz polewamy sosem sojowy.
3. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
4. Cebulę obieramy, kroimy drobno, prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. 2 opakowania sosu pieczarkowego wsypujemy do naczynia.
8. Obtaczamy każdy kawałek mięsa.
9. Obsmażamy na rozgrzanym oleju.
10. W brytfance gotujemy 2 szk. wody, przekładamy mięso i gotujemy.
11. Pozostały sos pieczarkowy rozrabiamy z małą ilością wody, hartując wlewamy do mięsa, 2 minuty gotujemy.
12. Mięso przekładamy do naczynia bez sosu.
13. Sos łączymy z pieczarkami.
14. Wykładamy na mięso.
15. Danie gotowe, można podawać z makaronem tortellini.
16. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

moninimon 30 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Zabieram przepis0 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 17 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Smaczne danie :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kitka80 17 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Chętnie wypróbuję :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 16 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszności:)0 Kto głosował? | Odpowiedz