Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń

Pieczeń

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 4108

Dodano:

Odsłon: 2714

Pieczeń z mielonego mięsa z łopatki i fileta z kurcząt. Wyśmienita do obiadu jak i na kanapki...

Składniki

  • 1 kg mielonego mięsa
  • 50-60 dkg fileta z kurczaka
  • -2 ząbki czosnku
  • -sól
  • -pieprz
  • -delikat do mięs
  • -2 jajka - -1/2 szklanki bułki tartej
  • -1 łyżka majeranku
  • Do zamarynowania fileta ;-sól
  • pieprz
  • -przyprawa do kurczaka
  • -magii w płynie
  • Podane, składniki na jedną foremkę 40 x 11
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń

Przygotowanie

  1. Przygotowanie :
    Mięso mielone doprawić do smaku solą,pieprzem ,delikat do mięs majerankiem ,przecisnąć czosnek przez praskę ,wsypać bułkę,
    wbić jajka , i dobrze wyrobić.
    Fileta kroimy w podłużne paski, marynujemy sola ,pieprzem,przyprawą do kurczaka maggi w płynie i odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki Połowę mięsa mielonego wykładamy do foremki na to kładziemy zamarynowany pokrojony w paski filet dobrze uciskając.Przykrywamy drugą częścią mięsa mielonego.....
    Jedną godzinę pieczemy w temperaturze
    200 stopni ,pozostałe 15 minut w temperaturze 100 stopni ....

  2. Smacznego !!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 15 września 2015 Świetna i bardzo smakowita pieczeń. Palce lizać :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń