Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekko słodka, można zastąpić szynką bądź karkówką.
Piekarnik
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 966
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14643
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 966
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14643
Składniki
Mięso nacieramy solą, pieprzem, tymiankiem, majerankiem i czosnkiem. Do miseczki dajemy przyprawę, miod, sos sojowy, trochę oliwy i ponownie nacieram mieso. Odstawiamy na noc Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 190 stopni i pieczemy (na kg mięsa 1.5 godziny) Pod koniec smarujemy mięso miodem i podwyższamy temperaturę do 210 stopni. Pieczemy 15 minut.
Smacznego!