Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń koperkowa

Pieczeń koperkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15402

Dodano:

Odsłon: 4672

Kruche mięsko do obiadu.

Składniki

  • Szynka wieprzowa 1 kg
  • Serek śmietankowy 2 opakowania (po 15 dag)
  • Serek topiony naturalny 4 trójkąciki
  • Koperek ½ pęczka
  • Boczek 15 dag
  • Sól i pieprz do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć, naciąć trzy paski wzdłuż do połowy głębokości. Serki śmietankowe połączyć z serkiem topionym i posiekanym koperkiem. Boczek pokroić w drobną kostkę i wysmażyć na suchej patelni. Dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać. Mięso natrzeć dokładnie solą i pieprzem w nacięcia nałożyć przygotowany farsz, włożyć do naczynia żaroodpornego i podlać wodą. Piec w temperaturze 180 stopni około 90 stopni, pod koniec pieczenia (30 min) przykryć folią aluminiową i dopiec.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń