Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń leśniczego to sycące mięso wołowe, leśny smak grzybów i warzywa korzenne. Takie połączenie z pewnością przypadnie ci do gustu.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 225
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 225
Składniki
Umyj mięso pod bieżącą wodą. Osusz z pomocą ręczników papierowych. Wołowinę oprósz obficie solą i pieprzem. Obsmaż na patelni z każdej strony tak, aby zrobiło się rumiane. Przełóż na talerz.
Suszone grzyby zalej wodą. Marchewkę i pietruszkę obierz, a następnie posiekaj w drobną kostkę. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i też pokrój. Cebulę posiekaj w piórka. Boczek wędzony pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa wraz z boczkiem podsmaż na tej samej patelni co mięso. Pod koniec dodaj odsączone grzyby, podsmaż chwilę, a następnie wlej kilka łyżek wody, która została. Całą zawartość patelni przełóż na dno naczynia żaroodpornego.
Teraz przełóż wołowinę. Posyp całość suszonym rozmarynem. Zalej bulionem i wodą. Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni Celsjusza. Piecz około 1,5 godziny i podlewaj co jakiś czas sosem. Po wyciągnięciu pieczeni z piekarnika odczekaj 10 minut, zanim ją pokroisz.