Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13062
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14389
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5946
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13062
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1481
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14389
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5946
Składniki
Bułkę zalewamy mlekiem, jak zmięknie dobrze odciskamy. Dodajemy do mięsa razem z jajkami, cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Dodajemy przyprawy ja daję około 1,5 -2 łyżeczki soli, łyżeczkę pieprzu i przyprawy do mięs oraz 0,5 łyżeczki kminku. Ale ilość przypraw dopasowujemy pod swoje walory smakowe. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy, jeśli jest rzadka można dodać trochę bułki tartej. Masę dzielimy na pół, z każdej formujemy podłużny placek i smarujemy keczupem. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 st. C ustawienie góra dół aż do zarumienienia. Kroimy na plastry i podajemy na ciepło z ziemniakami. Na zimno świetnie smakuje na kanapce.
Smacznego :)