Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 60
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 487
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 76
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 60
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 487
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 76
Składniki
Bułkę zalewamy mlekiem, jak zmięknie dobrze odciskamy. Dodajemy do mięsa razem z jajkami, cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Dodajemy przyprawy ja daję około 1,5 -2 łyżeczki soli, łyżeczkę pieprzu i przyprawy do mięs oraz 0,5 łyżeczki kminku. Ale ilość przypraw dopasowujemy pod swoje walory smakowe. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy, jeśli jest rzadka można dodać trochę bułki tartej. Masę dzielimy na pół, z każdej formujemy podłużny placek i smarujemy keczupem. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 st. C ustawienie góra dół aż do zarumienienia. Kroimy na plastry i podajemy na ciepło z ziemniakami. Na zimno świetnie smakuje na kanapce.
Smacznego :)