Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8731
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8731
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 82
Składniki
Bułkę zalewamy mlekiem, jak zmięknie dobrze odciskamy. Dodajemy do mięsa razem z jajkami, cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Dodajemy przyprawy ja daję około 1,5 -2 łyżeczki soli, łyżeczkę pieprzu i przyprawy do mięs oraz 0,5 łyżeczki kminku. Ale ilość przypraw dopasowujemy pod swoje walory smakowe. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy, jeśli jest rzadka można dodać trochę bułki tartej. Masę dzielimy na pół, z każdej formujemy podłużny placek i smarujemy keczupem. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 st. C ustawienie góra dół aż do zarumienienia. Kroimy na plastry i podajemy na ciepło z ziemniakami. Na zimno świetnie smakuje na kanapce.
Smacznego :)