Dania główne Przepis na:
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Bułkę zalewamy mlekiem, jak zmięknie dobrze odciskamy. Dodajemy do mięsa razem z jajkami, cebulą i zmiażdżonym czosnkiem.
Dodajemy przyprawy ja daję około 1,5 -2 łyżeczki soli, łyżeczkę pieprzu i przyprawy do mięs oraz 0,5 łyżeczki kminku. Ale ilość przypraw dopasowujemy pod swoje walory smakowe.
Masę mięsną dokładnie wyrabiamy, jeśli jest rzadka można dodać trochę bułki tartej.
Masę dzielimy na pół, z każdej formujemy podłużny placek i smarujemy keczupem. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 st. C ustawienie góra dół aż do zarumienienia.
Kroimy na plastry i podajemy na ciepło z ziemniakami. Na zimno świetnie smakuje na kanapce.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

KatiAngie 21 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Ja jeszcze wkładam ugotowane jajka w środek pieczeni.0 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 07 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszna pieczeń.:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 03 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Cudowna, idealna do kanapek <31 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 03 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Super, bardzo lubię taką pieczeń :) Czasem nawet kawałek znika z talerza bez dodatków ;) Pycha :D Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 02 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam taką pieczeń.... :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz