Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne nie tylko na obiad ,ale również na zimno zamiast sklepowej chemii.Przepis bahus
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7947
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1274
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13734
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7947
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1274
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13734
Składniki
Cebulkę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na smalcu,ostudzić .
Bułki namoczyć w wodzie ( ja no ogół mieszam z mlekiem )lekko odcisnąć .
Do mięsa dodać surowe jajka,odciśniętą bułkę i cebulkę odsączona z tłuszczu, dodaje majeranek oraz przyprawiam do smaku sola i pieprzem .
Formę do keksu smaruję smalcem i obsypuje mąką nakładam połowę masy na niej układam ugotowane jajka i przykrywam reszta masy wierzch skrapiam tłuszczem z cebulki .
Wstawiam do piekarnika na ok. 45 minut w 180 st. Po upieczeniu najlepiej pozostawić do przestygnięcia .Podawać z sosami .Smacznego