Pyszne nie tylko na obiad ,ale również na zimno zamiast sklepowej chemii.Przepis bahus
Pieczeń rzymska
Składniki
- mięso wieprzowo-wołowe, 1 kg
- kajzerka czerstwa, 3 szt
- cebula średnia, 3 szt
- jajka, 4 szt
- jajka ugotowne na twardo, 5 szt.
- smalec, 3 łyżki
- majeranek, 1 łyżka
- sól i pieprz
Składniki
- mięso wieprzowo-wołowe, 1 kg
- kajzerka czerstwa, 3 szt
- cebula średnia, 3 szt
- jajka, 4 szt
- jajka ugotowne na twardo, 5 szt.
- smalec, 3 łyżki
- majeranek, 1 łyżka
- sól i pieprz

Etapy przygotowania
Cebulkę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na smalcu,ostudzić .
Bułki namoczyć w wodzie ( ja no ogół mieszam z mlekiem )lekko odcisnąć .
Do mięsa dodać surowe jajka,odciśniętą bułkę i cebulkę odsączona z tłuszczu, dodaje majeranek oraz przyprawiam do smaku sola i pieprzem .
Formę do keksu smaruję smalcem i obsypuje mąką nakładam połowę masy na niej układam ugotowane jajka i przykrywam reszta masy wierzch skrapiam tłuszczem z cebulki .
Wstawiam do piekarnika na ok. 45 minut w 180 st. Po upieczeniu najlepiej pozostawić do przestygnięcia .Podawać z sosami .Smacznego
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26690

Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 178
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Warzywa
- Ziemniaki
- Wieprzowina
- Jagnięcina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Oregano
- Tymianek
Odsłon: 36
Ostatnio komentowane przepisy
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26690

Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 178
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Warzywa
- Ziemniaki
- Wieprzowina
- Jagnięcina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Oregano
- Tymianek
Odsłon: 36



Składniki
- mięso wieprzowo-wołowe, 1 kg
- kajzerka czerstwa, 3 szt
- cebula średnia, 3 szt
- jajka, 4 szt
- jajka ugotowne na twardo, 5 szt.
- smalec, 3 łyżki
- majeranek, 1 łyżka
- sól i pieprz
Cebulkę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na smalcu,ostudzić .
Bułki namoczyć w wodzie ( ja no ogół mieszam z mlekiem )lekko odcisnąć .
Do mięsa dodać surowe jajka,odciśniętą bułkę i cebulkę odsączona z tłuszczu, dodaje majeranek oraz przyprawiam do smaku sola i pieprzem .
Formę do keksu smaruję smalcem i obsypuje mąką nakładam połowę masy na niej układam ugotowane jajka i przykrywam reszta masy wierzch skrapiam tłuszczem z cebulki .
Wstawiam do piekarnika na ok. 45 minut w 180 st. Po upieczeniu najlepiej pozostawić do przestygnięcia .Podawać z sosami .Smacznego
dziękuję :)
Biorę do ulubionych, mój mąż uwielbia taką pieczeń.