Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole - pieczeń z mięsa mielonego w chrupiącym cieście. Wygląda wspaniale, a przygotowanie jest bardzo proste.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5714
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 637
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5714
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 637
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni. Mięso mielone mieszamy z przesmażoną cebulą, surowym jajkiem, bułką tartą, musztardą, solą, pieprzem i mieloną papryką. Ciasto francuskie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Boki nacinamy pod skosem, jak na zdjęciu. Na środku układamy 1/3 masy mięsnej i 3 jajka na twardo.
Wykładamy pozostałą masę z mięsem i formujemy długiego klopsa.
Pasy z ciasta zakładamy na mięso. Końce ciasta zlepiamy. Całość smarujemy żółtkiem.
Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Pieczeń kroimy w plastry i podajemy z surówką ze świeżych warzyw.