Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole - pieczeń z mięsa mielonego w chrupiącym cieście. Wygląda wspaniale, a przygotowanie jest bardzo proste.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10570
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4641
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424545
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10570
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4641
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424545
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni. Mięso mielone mieszamy z przesmażoną cebulą, surowym jajkiem, bułką tartą, musztardą, solą, pieprzem i mieloną papryką. Ciasto francuskie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Boki nacinamy pod skosem, jak na zdjęciu. Na środku układamy 1/3 masy mięsnej i 3 jajka na twardo.
Wykładamy pozostałą masę z mięsem i formujemy długiego klopsa.
Pasy z ciasta zakładamy na mięso. Końce ciasta zlepiamy. Całość smarujemy żółtkiem.
Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Pieczeń kroimy w plastry i podajemy z surówką ze świeżych warzyw.