Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole - pieczeń z mięsa mielonego w chrupiącym cieście. Wygląda wspaniale, a przygotowanie jest bardzo proste.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 443
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 141
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 51
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 74
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 65
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 80
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 443
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 141
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 51
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 74
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 65
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 80
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni. Mięso mielone mieszamy z przesmażoną cebulą, surowym jajkiem, bułką tartą, musztardą, solą, pieprzem i mieloną papryką. Ciasto francuskie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Boki nacinamy pod skosem, jak na zdjęciu. Na środku układamy 1/3 masy mięsnej i 3 jajka na twardo.
Wykładamy pozostałą masę z mięsem i formujemy długiego klopsa.
Pasy z ciasta zakładamy na mięso. Końce ciasta zlepiamy. Całość smarujemy żółtkiem.
Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Pieczeń kroimy w plastry i podajemy z surówką ze świeżych warzyw.