Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w domu przygotować idealną pieczeń rzymską na obiad - przepis krok po kroku. Pieczeń tą można przygotować z jajkami na twardo: do keksówki przekładamy połowę przygotowanej masy mięsnej, na to układamy 4 całe jajka ugotowane na twardo (wzdłuż dłuższego boku, jedno za drugim), a następnie przykrywamy całość pozostałą masą mięsną. Zamiast jajek na twardo do farszu mięsnego można dodać ok. szklankę całych oliwek bez pestek i wszystko dokładnie wymieszać. Bardzo łatwa w przygotowaniu potrawa, wyjątkowa w smaku, dzięki przyprawie do gyrosa. Polecam przepis, korzystajcie i ulepszajcie go! Pozdrawiam pięknie :)
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 18
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 24
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 657
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 111
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 18
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 24
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 657
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 111
Składniki
Wszystkie składniki farszu umieszczamy w misce i dokładnie wyrabiamy (można np. mikserem).
Formę wykładamy plasterkami chudego boczku, wykładamy farsz mięsny, obsypujemy kminkiem - wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni ) i pieczemy przez 70 minut na środkowym poziomie. Najlepiej, jeżeli wierzch pieczeni będzie dobrze zrumieniony -w razie czego, można podnieść temperaturę i podpiec jeszcze chwilę pieczeń. Smacznego :)