Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klops. Prawie tradycyjna, ponieważ nadziewana, ale zamiast nadzienia z gotowanych jaj postanowiłam wykorzystać czerwoną paprykę.
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 631
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 202
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2053
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 181
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 631
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 202
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2053
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 181
Składniki
Paprykę pokroić w paski, podsmażyć na oliwie z oliwek. Wystudzić. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Może być tez mleko z wodą, czasami tak robię, jak mam mało mleka pod ręką. Mięso wymieszać z cebulą pokrojoną w drobną kosteczkę. Do masy dodać jajka, odciśniętą bułkę, sól, pieprz. Wszystkie składniki wyrobić tak, aby masa była jednolita. Na drewnianej desce, wysypanej bułka tartą, uformować z masy mięsnej prostokąt o grubości 2 cm. Na masie ułożyć paski smażonej papryki. Mięso zwinąć w rulon tak, aby boki zachodziły na siebie, przełożyć do wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem. Piec w piekarniku o temperaturze 180 st przez 40- 50 minut. Smacznego.