Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do Wielkanocy zostało nam tylko dni i w związku z tym podzielę się z Wami przepisem na pieczeń, która może stanowić wspaniałe, odświętne danie obiadowe. Sprawdzi się również jako element tzw. zimnej płyty na wielkanocnym stole. Pierwszy raz taką pieczeń przygotowała u nas moja mama na jedną z naszych rodzinnych imprez. Wyszło genialnie!
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 208
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 147
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 401
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 7869
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 4699
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 208
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 147
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 401
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 7869
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 4699
Składniki
Czerstwą bułkę moczymy w mleku,odciskamy. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy ok. 15 minut. Paprykę kroimy w drobną kostkę.
Mięso dokładnie mieszamy z jajkami, papryką, kaszą manną i bułką. Doprawiamy do smaku przyprawami. Keksówkę (25x12cm)wykładamy pergaminem, następnie przekładamy do niej połowę mięsnej masy. Układamy brokuł i resztę masy. Wierzch posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy ok.45-50 minut w 180 stopniach Celsjusza.