Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do Wielkanocy zostało nam tylko dni i w związku z tym podzielę się z Wami przepisem na pieczeń, która może stanowić wspaniałe, odświętne danie obiadowe. Sprawdzi się również jako element tzw. zimnej płyty na wielkanocnym stole. Pierwszy raz taką pieczeń przygotowała u nas moja mama na jedną z naszych rodzinnych imprez. Wyszło genialnie!
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 526
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75332
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 526
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75332
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Składniki
Czerstwą bułkę moczymy w mleku,odciskamy. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy ok. 15 minut. Paprykę kroimy w drobną kostkę.
Mięso dokładnie mieszamy z jajkami, papryką, kaszą manną i bułką. Doprawiamy do smaku przyprawami. Keksówkę (25x12cm)wykładamy pergaminem, następnie przekładamy do niej połowę mięsnej masy. Układamy brokuł i resztę masy. Wierzch posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy ok.45-50 minut w 180 stopniach Celsjusza.