Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała na zimno jak i ciepło z sosem, na przykład pomidorowym lub pieczarkowym. Tania i prosta w wykonaniu, takie rozwiązania lubię najbardziej :)
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 499
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 275
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 20186
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5658
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 499
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 275
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 20186
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5658
Składniki
Mięso zmielić na średnich oczkach razem z kajzerkami. Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę, jaja, przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko bardzo dobrze wymieszać. Paprykę pokroić w kosteczkę. Dodać do masy mięsnej, wymieszać. Foremkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć mięso, wyrównać powierzchnię. Piekarnik nagrzać do 190 stopni, włożyć foremkę i piec około 70 - 75 minut (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Składniki glazury wymieszać dokładnie. Na około 20 minut przed końcem pieczenia posmarować pieczeń z wierzchu, następnie piec dalej do upływu wyżej wymienionego czasu. Gotowe!