Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała na zimno jak i ciepło z sosem, na przykład pomidorowym lub pieczarkowym. Tania i prosta w wykonaniu, takie rozwiązania lubię najbardziej :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 43
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 177
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 285
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 140
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 43
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 177
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 285
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 140
Składniki
Mięso zmielić na średnich oczkach razem z kajzerkami. Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę, jaja, przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko bardzo dobrze wymieszać. Paprykę pokroić w kosteczkę. Dodać do masy mięsnej, wymieszać. Foremkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć mięso, wyrównać powierzchnię. Piekarnik nagrzać do 190 stopni, włożyć foremkę i piec około 70 - 75 minut (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Składniki glazury wymieszać dokładnie. Na około 20 minut przed końcem pieczenia posmarować pieczeń z wierzchu, następnie piec dalej do upływu wyżej wymienionego czasu. Gotowe!