Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała na zimno jak i ciepło z sosem, na przykład pomidorowym lub pieczarkowym. Tania i prosta w wykonaniu, takie rozwiązania lubię najbardziej :)
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 97
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1805
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 189
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6287
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 97
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1805
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 189
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6287
Składniki
Mięso zmielić na średnich oczkach razem z kajzerkami. Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę, jaja, przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko bardzo dobrze wymieszać. Paprykę pokroić w kosteczkę. Dodać do masy mięsnej, wymieszać. Foremkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć mięso, wyrównać powierzchnię. Piekarnik nagrzać do 190 stopni, włożyć foremkę i piec około 70 - 75 minut (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Składniki glazury wymieszać dokładnie. Na około 20 minut przed końcem pieczenia posmarować pieczeń z wierzchu, następnie piec dalej do upływu wyżej wymienionego czasu. Gotowe!