Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń wołowa to propozycja dla tych, którzy lubią odpocząć od wieprzowiny ;)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2385
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5057
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 149
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2385
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5057
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 149
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, dodać pozostałe przyprawy, w tym przeciśnięty czosnek. Naczynie żaroodporne z mięsem włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 160 stopni.
Piec przez ok. 100 min. aż do miękkości. (Do powstałego podczas pieczenia sosu można dodać śmietanki z odrobiną mąki pszennej). Podawać np. z kluskami śląskimi i sałatką z czerwonej kapusty.