Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń wołowa to propozycja dla tych, którzy lubią odpocząć od wieprzowiny ;)
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, dodać pozostałe przyprawy, w tym przeciśnięty czosnek. Naczynie żaroodporne z mięsem włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 160 stopni.
Piec przez ok. 100 min. aż do miękkości. (Do powstałego podczas pieczenia sosu można dodać śmietanki z odrobiną mąki pszennej). Podawać np. z kluskami śląskimi i sałatką z czerwonej kapusty.