Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń wołowa to propozycja dla tych, którzy lubią odpocząć od wieprzowiny ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116543
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7968
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1528
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116543
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7968
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1528
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, dodać pozostałe przyprawy, w tym przeciśnięty czosnek. Naczynie żaroodporne z mięsem włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 160 stopni.
Piec przez ok. 100 min. aż do miękkości. (Do powstałego podczas pieczenia sosu można dodać śmietanki z odrobiną mąki pszennej). Podawać np. z kluskami śląskimi i sałatką z czerwonej kapusty.