Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego z mielonego. I wiosennie - ze szczypiorkiem. :)
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1336
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1313
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 242
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1336
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1313
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 242
Składniki
Kajzerkę namoczyć w ciepłym mleku, cebulę i szczypiorek drobno posiekać.
Do mięsa (najlepsze mielone z kawałka, ale może być i paczkowane) dodać namoczoną kajzerkę, cebulę i szczypiorek oraz jajko i przyprawy. Dobrze wyrobić, a następnie dosypywać bułki tartej aż masa będzie mieć zwartą, elastyczną konsystencję. Zostawić na ok. 15 minut, żeby bułka tarta w masie napęczniała. Jeśli masa jest za rzadka, dosypać jeszcze bułki.
Z masy uformować kulę, obsypując ją mąką pszenną. Następnie posypać ją papryką w proszku i kminkiem. Piec w rękawie do pieczenia ok. 1 i 1/2 godziny w 150 stopniach, termoobieg.
Najpyszniejsze na ciepło, ale dobrze smakuje także jako dodatek do pieczywa. Smacznego. :)