Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego z mielonego. I wiosennie - ze szczypiorkiem. :)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1005
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8769
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3099
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1005
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8769
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3099
Składniki
Kajzerkę namoczyć w ciepłym mleku, cebulę i szczypiorek drobno posiekać.
Do mięsa (najlepsze mielone z kawałka, ale może być i paczkowane) dodać namoczoną kajzerkę, cebulę i szczypiorek oraz jajko i przyprawy. Dobrze wyrobić, a następnie dosypywać bułki tartej aż masa będzie mieć zwartą, elastyczną konsystencję. Zostawić na ok. 15 minut, żeby bułka tarta w masie napęczniała. Jeśli masa jest za rzadka, dosypać jeszcze bułki.
Z masy uformować kulę, obsypując ją mąką pszenną. Następnie posypać ją papryką w proszku i kminkiem. Piec w rękawie do pieczenia ok. 1 i 1/2 godziny w 150 stopniach, termoobieg.
Najpyszniejsze na ciepło, ale dobrze smakuje także jako dodatek do pieczywa. Smacznego. :)