Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego z mielonego. I wiosennie - ze szczypiorkiem. :)
Kajzerkę namoczyć w ciepłym mleku, cebulę i szczypiorek drobno posiekać.
Do mięsa (najlepsze mielone z kawałka, ale może być i paczkowane) dodać namoczoną kajzerkę, cebulę i szczypiorek oraz jajko i przyprawy. Dobrze wyrobić, a następnie dosypywać bułki tartej aż masa będzie mieć zwartą, elastyczną konsystencję. Zostawić na ok. 15 minut, żeby bułka tarta w masie napęczniała. Jeśli masa jest za rzadka, dosypać jeszcze bułki.
Z masy uformować kulę, obsypując ją mąką pszenną. Następnie posypać ją papryką w proszku i kminkiem. Piec w rękawie do pieczenia ok. 1 i 1/2 godziny w 150 stopniach, termoobieg.
Najpyszniejsze na ciepło, ale dobrze smakuje także jako dodatek do pieczywa. Smacznego. :)
Smaczna pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem żółtego sera, pieczarek i papry...
Odsłon: 6939
Bardzo soczysta i aromatyczna pieczeń. Bardzo prosta w wykonaniu. Doskonale s...
Odsłon: 560
Ogórki kanapkowe z kurkumą to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa i...
Odsłon: 145
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10703
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 472
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 171
Ogórki kanapkowe z kurkumą to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa i...
Odsłon: 145
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10703
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 472
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 171
Składniki
Kajzerkę namoczyć w ciepłym mleku, cebulę i szczypiorek drobno posiekać.
Do mięsa (najlepsze mielone z kawałka, ale może być i paczkowane) dodać namoczoną kajzerkę, cebulę i szczypiorek oraz jajko i przyprawy. Dobrze wyrobić, a następnie dosypywać bułki tartej aż masa będzie mieć zwartą, elastyczną konsystencję. Zostawić na ok. 15 minut, żeby bułka tarta w masie napęczniała. Jeśli masa jest za rzadka, dosypać jeszcze bułki.
Z masy uformować kulę, obsypując ją mąką pszenną. Następnie posypać ją papryką w proszku i kminkiem. Piec w rękawie do pieczenia ok. 1 i 1/2 godziny w 150 stopniach, termoobieg.
Najpyszniejsze na ciepło, ale dobrze smakuje także jako dodatek do pieczywa. Smacznego. :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z chińskim nadzieniem.
Dania główne
zapiekanka makaron z mięsem mielonym i pomidorami
Dania główne
Ciasto na pizzę
Dania główne
Kotlety mielone z cukinii
Krokiety z chińskim nadzieniem.
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 30
zapiekanka makaron z mięsem mielonym i pomidorami
Zapiekanka to ten rodzaj dań, które lubi właściwie każdy. Co więcej potrawy p...
Odsłon: 33