Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego z mielonego. I wiosennie - ze szczypiorkiem. :)
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11061
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20980
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 145
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10449
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11061
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20980
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 145
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10449
Składniki
Kajzerkę namoczyć w ciepłym mleku, cebulę i szczypiorek drobno posiekać.
Do mięsa (najlepsze mielone z kawałka, ale może być i paczkowane) dodać namoczoną kajzerkę, cebulę i szczypiorek oraz jajko i przyprawy. Dobrze wyrobić, a następnie dosypywać bułki tartej aż masa będzie mieć zwartą, elastyczną konsystencję. Zostawić na ok. 15 minut, żeby bułka tarta w masie napęczniała. Jeśli masa jest za rzadka, dosypać jeszcze bułki.
Z masy uformować kulę, obsypując ją mąką pszenną. Następnie posypać ją papryką w proszku i kminkiem. Piec w rękawie do pieczenia ok. 1 i 1/2 godziny w 150 stopniach, termoobieg.
Najpyszniejsze na ciepło, ale dobrze smakuje także jako dodatek do pieczywa. Smacznego. :)