Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Pieczona szynka z dodatkiem kiełbasy oraz selera, cebuli, pora, marchewki, na bazie których powstaje pyszny i aromatyczny sos. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy. Polecam z ziemniakami lub kluseczkami.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1200
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13689
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1200
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13689
Składniki
Cebule drobno posiekać, marchewkę pokroić w półplasterki, selera i pora w cienkie plasterki, kiełbasę pokroić w plasterki.
Wieprzowinę umyć, osuszyć, pokroić na 1cm plastry. Natrzeć pastą paprykową i odstawić.
W garnku rozgrzać oliwę i obsmażyć na niej mięso. Odłożyć je na talerz, a do garnka wlać odrobinę oliwy. Kiedy się rozgrzeje, dodać kiełbasę, seler, cebulę i pora. Smażyć do momentu, aż warzywa zmiękną. Następnie dodać marchew, liść laurowy, bazylię i koncentrat pomidorowy. Wymieszać.
Całość dusić pod przykryciem, na małym ogniu, przez około 10 minut. Następnie dodać mięso. Doprawić solą z pieprzem i podlać szklanką wody. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem przez godzinę, wstrząsając garnkiem od czasu do czasu.