Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń i na zimno i na ciepło smakuje wyśmienicie. Dodatek papryki oraz szparag świetnie skomponował się z mięsem.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 300
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1642
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 300
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1642
Składniki
Mięso wymieszać z jajkami ,przyprawami i wyciśniętym czosnkiem. Doprawić do smaku. Foremki ja dałam aluminiowe wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Na spód wyłożyć warstwę mięsa,dodać paski papryki i szparagi . Przykryć warstwą mięsa i wyrównać wilgotną ręką. Wyszły mi 4 takie małe foremki.
Dać do nagrzanego piekanika do 180st góra-dół i piec do zbrązowienia wierzchu. Podczas pieczenia zrobiła się woda ,tłuszcz ,należy ją odlać i dalej zapiekać.
Smacznego życzę!