Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń i na zimno i na ciepło smakuje wyśmienicie. Dodatek papryki oraz szparag świetnie skomponował się z mięsem.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 495
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 416
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1509
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5803
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 495
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 416
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1509
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5803
Składniki
Mięso wymieszać z jajkami ,przyprawami i wyciśniętym czosnkiem. Doprawić do smaku. Foremki ja dałam aluminiowe wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Na spód wyłożyć warstwę mięsa,dodać paski papryki i szparagi . Przykryć warstwą mięsa i wyrównać wilgotną ręką. Wyszły mi 4 takie małe foremki.
Dać do nagrzanego piekanika do 180st góra-dół i piec do zbrązowienia wierzchu. Podczas pieczenia zrobiła się woda ,tłuszcz ,należy ją odlać i dalej zapiekać.
Smacznego życzę!