Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z mielonego mięsa z indyka.

Pieczeń z mielonego mięsa z indyka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 938 Ocena: 19694

Dodano:

Odsłon: 1157

Pieczeń i na zimno i na ciepło smakuje wyśmienicie. Dodatek papryki oraz szparag świetnie skomponował się z mięsem.

Składniki

  • 1.30kg udźca z indyka bez skóry
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • bułka tarta do foremki plus tłuszcz
  • 1/2 papryki żółtej
  • słoiczek 330g szparag
  • pieprz,sól,1 łyżeczka kuminu
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń z mielonego mięsa z indyka.

Przygotowanie

  1. Mięso wymieszać z jajkami ,przyprawami i wyciśniętym czosnkiem.
    Doprawić do smaku.

    Foremki ja dałam aluminiowe wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.

    Na spód wyłożyć warstwę mięsa,dodać paski papryki i szparagi .
    Przykryć warstwą mięsa i wyrównać wilgotną ręką.
    Wyszły mi 4 takie małe foremki.

  2. Dać do nagrzanego piekanika do 180st góra-dół i piec do zbrązowienia wierzchu.
    Podczas pieczenia zrobiła się woda ,tłuszcz ,należy ją odlać i dalej zapiekać.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń