Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń i na zimno i na ciepło smakuje wyśmienicie. Dodatek papryki oraz szparag świetnie skomponował się z mięsem.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414030
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414030
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Składniki
Mięso wymieszać z jajkami ,przyprawami i wyciśniętym czosnkiem. Doprawić do smaku. Foremki ja dałam aluminiowe wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Na spód wyłożyć warstwę mięsa,dodać paski papryki i szparagi . Przykryć warstwą mięsa i wyrównać wilgotną ręką. Wyszły mi 4 takie małe foremki.
Dać do nagrzanego piekanika do 180st góra-dół i piec do zbrązowienia wierzchu. Podczas pieczenia zrobiła się woda ,tłuszcz ,należy ją odlać i dalej zapiekać.
Smacznego życzę!