Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń i na zimno i na ciepło smakuje wyśmienicie. Dodatek papryki oraz szparag świetnie skomponował się z mięsem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 152
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2685
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 839
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14284
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 152
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2685
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 839
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14284
Składniki
Mięso wymieszać z jajkami ,przyprawami i wyciśniętym czosnkiem. Doprawić do smaku. Foremki ja dałam aluminiowe wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Na spód wyłożyć warstwę mięsa,dodać paski papryki i szparagi . Przykryć warstwą mięsa i wyrównać wilgotną ręką. Wyszły mi 4 takie małe foremki.
Dać do nagrzanego piekanika do 180st góra-dół i piec do zbrązowienia wierzchu. Podczas pieczenia zrobiła się woda ,tłuszcz ,należy ją odlać i dalej zapiekać.
Smacznego życzę!