Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pieczeń. Niemniej pieczeń wychodzi bardzo smaczna, nie za sucha, idealna na zimno na kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3125
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2257
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3125
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2257
Składniki
Siedem jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Bułkę namoczyć w wodzie. Mięso przełożyć do miski, dodać pozostałe jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane dymki i natkę oraz odciśniętą z wody bułkę. Całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem oraz musztardą. Mięsną masę dobrze wyrobić. Keksówkę (długość 30-35mc) wyłożyć papierem do pieczenia, połowę mięsnej masy przełożyć do formy. Na środku ułożyć jajka, jedno za drugim, po czym wyłożyć pozostałą cześć masy i uformować owalną pieczeń. Na wierzchu ułożyć plasterki boczku, tak aby lekko zachodziły na siebie. Pieczeń piec około godziny w 180 stopniach.