Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z mięsa wp.mielonego z dodatkiem selera.

Pieczeń z mięsa wp.mielonego z dodatkiem selera.

Autor:

Przepisów i artykułów: 847 Ocena: 16660

Dodano:

Odsłon: 7369

Mielone się przejadły,więc powstała pieczeń aromatyczna i bardzo smaczna. Można podać do ziemniaków lub na zimno na kanapki. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • łopatka wieprzowa 70dkg
  • seler korzeń 1 średni
  • cebula 1 szt
  • jajka 2 szt
  • czosnek 4 ząbki
  • bułka tarta 3 łyżki
  • majonez kopiata łyżka
  • chrzan kopiata łyżka
  • pieprz i sól
  • smalec 2 łyżki lub inny tłuszcz
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń z mięsa wp.mielonego z dodatkiem selera.

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić.
    Dodać utarty na grubych oczkach tarła seler.
    Smażyć kilkanaście min. Wystudzić.

    Mięso zmielić.

  2. Do mięsa dodać przesmażony seler,jajka,majonez,chrzan,bułkę tartą,czosnek przeciśnięty przez praskę,sól i pieprz do smaku.

    Wyrobić dokładnie masę mięsną.

  3. Foremki aluminiowe natłuścić,posypać bułką tartą,nałożyć masę ,wyrównać i zapiekać w 180st.góra-dół do zrumienienia wierzchu.

    Lekko przestudzić i obrócić na tacę.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń