Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z sosem pieczarkowym to aromatyczny i pyszny pomysł na obiad dla całej rodziny. Danie przyrządzisz wyjątkowo łatwo i szybko, dzięki czemu jest idealne dla osób zapracowanych, które chcą zaserwować rodzinie coś wyjątkowego.
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 348
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 388
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 373
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 309
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 348
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 388
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 373
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 309
Składniki
Pieczarki bardzo drobno posiekaj.
W dużej misce wymieszaj mięso, grzyby i wszystkie pozostałe składniki.
Masę mięsną umieść w formie do pieczenia o wymiarach 35x12 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw pieczeń do pieca nastawionego na 180 st. Celsjusza i piecz przez 45 minut.
Przygotuj sos. Na patelni rozpuść masło. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż ją do zeszklenia, przez ok. 5 minut.
Dołóż pokrojone w plasterki pieczarki i gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż puszczą płyn i zaczną brązowieć. Grzyby powinny być dobrze zrumienione.
Posyp grzyby i cebulę mąką. Wymieszaj i gotuj przez 2-3 minuty. Następnie wlewaj powoli bulion, cały czas mieszając trzepaczką.
Dopraw całość do smaku, dolej sosu Worcestershire i gotuj przez 10-15 minut, aż sos zgęstnieje.
Gotową pieczeń pokrój w plastry i podawaj na ciepło, polaną przygotowanym sosem grzybowym.