Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne danie. Jabłka nie dają pieczeni wyschnąć i nadają kwaskowego smaku.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21650
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 170
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21650
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 170
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Schab myjemy i oczyszczamy z błonek i żyłek. Osuszamy ściereczką lub papierowym ręcznikiem. Obficie solimy, pieprzymy i nacieramy tymiankiem. Co 1,5-2 cm nacinamy mięso robiąc "kieszonki".
Obieramy jabłko ze skórki, wycinamy gniazda. Kroimy w półksiężyce. Obrane jabłko wsadzamy w kieszonki. Tak przyprawione mięso chowamy do rękawa do pieczenia (wygląda to jak te woreczki z "Pomysłu na...") i wrzucamy do środka ząbki czosnku posiekane w grube plastry i cebulę posiekaną w grube piórka.
Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy aż mięso będzie kruche i zrumienione.