Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy obiad to przede wszystkim prostota wykonania przy zachowaniu walorów smakowych (bo któż nie lubi pieczonych ziemniaczków) i dużej dawce witaminy C. W sam raz na te chłodne dni. Zapraszam na pieczone ziemniaki w mundurkach i słodko-kwaśną surówkę z kiszonej kapusty i ananasa.
Ziemniaki dobrze szoruję pod bieżącą wodą. Osuszam. Kroję na cząstki. Przekładam do dużej miski. Obsypuję ziołami suszonymi i drobno posiekanym tymiankiem. Dodaję olej. Teraz ziemniaki dobrze mieszam z przyprawami i olejem aby dokładnie zostały nimi pokryte.
Ziemniaki rozkładam na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekę ok. 30 minut. W czasie pieczenia dobrze jest przemieszać ziemniaki raz czy dwa, żeby się równo upiekły.
Po usmażeniu można oprószyć odrobiną soli ale zobaczycie, że nie jest to konieczne.
Kapustę lekko odciskam z soku i kroję na drobno. Obraną marchewkę ucieram na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekam. Składniki wrzucam do dużej miski. Dorzucam cząstki ananasa odsączonego z zalewy. Wlewam olej. Wszystko dokładnie mieszam i doprawiam pieprzem. Surówka powinna trochę poleżeć aby się "przegryźć".
Zrobiłam ostatnio na obiad, na szybko i właściwie z niczego. Same ziemniaki s...
Odsłon: 80241
Pieczone buraki w piekarniku zachowują wyśmienity smak i witaminy. Zapraszam...
Odsłon: 3338
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1159
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 159
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 108
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 317
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 35
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1159
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 159
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 108
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 317
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 35
Składniki
Ziemniaki dobrze szoruję pod bieżącą wodą. Osuszam. Kroję na cząstki. Przekładam do dużej miski. Obsypuję ziołami suszonymi i drobno posiekanym tymiankiem. Dodaję olej. Teraz ziemniaki dobrze mieszam z przyprawami i olejem aby dokładnie zostały nimi pokryte. Ziemniaki rozkładam na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekę ok. 30 minut. W czasie pieczenia dobrze jest przemieszać ziemniaki raz czy dwa, żeby się równo upiekły. Po usmażeniu można oprószyć odrobiną soli ale zobaczycie, że nie jest to konieczne.
Kapustę lekko odciskam z soku i kroję na drobno. Obraną marchewkę ucieram na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekam. Składniki wrzucam do dużej miski. Dorzucam cząstki ananasa odsączonego z zalewy. Wlewam olej. Wszystko dokładnie mieszam i doprawiam pieprzem. Surówka powinna trochę poleżeć aby się "przegryźć".
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wątróbka z cebulką
Dania główne
Krążki cukiniowe
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Wątróbka z cebulką
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 35
Krążki cukiniowe
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 317