Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy obiad to przede wszystkim prostota wykonania przy zachowaniu walorów smakowych (bo któż nie lubi pieczonych ziemniaczków) i dużej dawce witaminy C. W sam raz na te chłodne dni. Zapraszam na pieczone ziemniaki w mundurkach i słodko-kwaśną surówkę z kiszonej kapusty i ananasa.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Składniki
Ziemniaki dobrze szoruję pod bieżącą wodą. Osuszam. Kroję na cząstki. Przekładam do dużej miski. Obsypuję ziołami suszonymi i drobno posiekanym tymiankiem. Dodaję olej. Teraz ziemniaki dobrze mieszam z przyprawami i olejem aby dokładnie zostały nimi pokryte. Ziemniaki rozkładam na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekę ok. 30 minut. W czasie pieczenia dobrze jest przemieszać ziemniaki raz czy dwa, żeby się równo upiekły. Po usmażeniu można oprószyć odrobiną soli ale zobaczycie, że nie jest to konieczne.
Kapustę lekko odciskam z soku i kroję na drobno. Obraną marchewkę ucieram na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekam. Składniki wrzucam do dużej miski. Dorzucam cząstki ananasa odsączonego z zalewy. Wlewam olej. Wszystko dokładnie mieszam i doprawiam pieprzem. Surówka powinna trochę poleżeć aby się "przegryźć".