Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona biała kiełbasa w winie

Pieczona biała kiełbasa w winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 203

Dodano:

Odsłon: 666

Święta coraz bliżej. Większość z Nas nie wyobraża ich sobie bez kilku dań w tym białej kiełbasy. Dziś z mojej strony propozycja na pyszną pieczoną białą kiełbasę. Zapraszam!

Składniki

  • Biała kiełbasa 2 kg
  • Białe wino ( najlepiej wytrawne ) 400 ml
  • Musztarda 4 łyżeczki
  • Chrzan tarty 3 łyżeczki
  • Sos sojowy 4 łyżki
  • Miód 1 łyżka
  • Majeranek suszony 2 łyżeczki
  • Rozmaryn świeży 4 łodygi
  • Pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczona biała kiełbasa w winie

Przygotowanie

  1. Uwielbiam białą kiełbasę i zjem ją pod każdą postacią, ale przygotowana w taki sposób jest genialna i wcale się przy niej nie napracujemy. Na początku rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wszystkie składnik mieszamy ze sobą. Białą kiełbasę układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie zalewamy marynatą, na górę kładziemy rozmaryn i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 1,5 godziny, przez 50 minut z przykryciem a potem już bez. W całym domu będziecie czuli ten genialny zapach! Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń