Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Na co dzień i od święta.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1654
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1145
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2208
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1654
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1145
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2208
Składniki
Na półmisku rozłożyć pokrojone sałaty. Posypać bardzo drobno pokrojoną w kosteczkę cebulkę szalotkę. Na wierzchu poukładać plastry łososia porozrywane na mniejsze kawałki i pozwijane w pakieciki. Mango obrane, pokrojone w kostkę porozkładać w wolnych miejscach. Ułożyć pomidorki pokrojone na połówki. Tak samo i winogrona pokrojone na połówki. Mozzarelle osaczyć na sicie i rozłożyć na półmisku. Pestki dymi uprażyć na suchej patelni. Nabiorą aromatu i chrupkości. Posypać po wierzchu. Jeszcze tylko delikatnie oprószyć świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wymieszać olej lniany z octem jabłkowym, miodem i solą. Takim sosem polać sałatkę tuż przed podaniem. Gotowe. Pycha. Smacznego.