Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Na co dzień i od święta.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35677
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35677
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
Na półmisku rozłożyć pokrojone sałaty. Posypać bardzo drobno pokrojoną w kosteczkę cebulkę szalotkę. Na wierzchu poukładać plastry łososia porozrywane na mniejsze kawałki i pozwijane w pakieciki. Mango obrane, pokrojone w kostkę porozkładać w wolnych miejscach. Ułożyć pomidorki pokrojone na połówki. Tak samo i winogrona pokrojone na połówki. Mozzarelle osaczyć na sicie i rozłożyć na półmisku. Pestki dymi uprażyć na suchej patelni. Nabiorą aromatu i chrupkości. Posypać po wierzchu. Jeszcze tylko delikatnie oprószyć świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wymieszać olej lniany z octem jabłkowym, miodem i solą. Takim sosem polać sałatkę tuż przed podaniem. Gotowe. Pycha. Smacznego.