Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Na co dzień i od święta.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19863
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2995
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4172
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19863
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2995
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4172
Składniki
Na półmisku rozłożyć pokrojone sałaty. Posypać bardzo drobno pokrojoną w kosteczkę cebulkę szalotkę. Na wierzchu poukładać plastry łososia porozrywane na mniejsze kawałki i pozwijane w pakieciki. Mango obrane, pokrojone w kostkę porozkładać w wolnych miejscach. Ułożyć pomidorki pokrojone na połówki. Tak samo i winogrona pokrojone na połówki. Mozzarelle osaczyć na sicie i rozłożyć na półmisku. Pestki dymi uprażyć na suchej patelni. Nabiorą aromatu i chrupkości. Posypać po wierzchu. Jeszcze tylko delikatnie oprószyć świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wymieszać olej lniany z octem jabłkowym, miodem i solą. Takim sosem polać sałatkę tuż przed podaniem. Gotowe. Pycha. Smacznego.