Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Łatwa do zrobiania. Nasza ulubiona.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16131
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16131
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5116
Składniki
Do miseczki wsypać drożdże i cukier. Nalać ok 3/4 szklanki ciepłej wody i wymieszać. Dodać mąkę i pomieszać. Dodać olej, sól i wyrobić ciasto. Zostawić pod ściereczką do czasu, aż podwoi swoją objętość.
Passatę wymieszać z olejem, ziołami, cukrem, solą.
Suszone pomidory ze słoiczka pokroić na mniejsze kawałki. Oliwki czarne też pokroić. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować sosem pomidorowy. Posypać połową sera. Ułożyć pomidory i oliwki. I ponownie posypać serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min.
Gotową pizzę podzielić na porcje i posypać rukolą.
Smacznego.