Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Łatwa do zrobiania. Nasza ulubiona.
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 117
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 228
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15016
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 117
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 228
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15016
Składniki
Do miseczki wsypać drożdże i cukier. Nalać ok 3/4 szklanki ciepłej wody i wymieszać. Dodać mąkę i pomieszać. Dodać olej, sól i wyrobić ciasto. Zostawić pod ściereczką do czasu, aż podwoi swoją objętość.
Passatę wymieszać z olejem, ziołami, cukrem, solą.
Suszone pomidory ze słoiczka pokroić na mniejsze kawałki. Oliwki czarne też pokroić. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować sosem pomidorowy. Posypać połową sera. Ułożyć pomidory i oliwki. I ponownie posypać serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min.
Gotową pizzę podzielić na porcje i posypać rukolą.
Smacznego.