Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do pieczonej ryby lub mięsa.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1146
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1077
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2134
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1146
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1077
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2134
Składniki
Brukselkę myjemy, oczyszczamy i kroimy na połówki. Wrzucamy do miski i obficie polewamy oliwą oraz dodajemy sól. Mieszamy, tak aby wszystkie brukselki były w oliwie.
Pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut. Można je jeść jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa, ryby lub podgrzanego sera np. oscypka.