Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do pieczonej ryby lub mięsa.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 279
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 177
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 548
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 279
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 177
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 548
Składniki
Brukselkę myjemy, oczyszczamy i kroimy na połówki. Wrzucamy do miski i obficie polewamy oliwą oraz dodajemy sól. Mieszamy, tak aby wszystkie brukselki były w oliwie.
Pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut. Można je jeść jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa, ryby lub podgrzanego sera np. oscypka.