Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam połączenie smażonej dyni z farszem z soczewicy, słodkich rodzynek i słonego jogurtu.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13238
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 558
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 62
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13238
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 558
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 62
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni C. Na blasze, na papierze do pieczenia, układamy dołem do blachy, wysmarowaną oliwą dynię. Pieczemy około 30 minut, do momentu, gdy będzie można przebić się przez skórkę widelcem.
W międzyczasie przygotowujemy farsz: Na patelni na oliwie smażymy cebulę i czosnek, aż będą szkliste. następnie dodajemy na patelnię rodzynki, soczewicę, przyprawy (kumin, cynamon, sól, pieprz) oraz wodę. Smażymy kilka minut, aż odparuje woda z patelni. Zdejmujemy z ognia.
Wyjmujemy dynię z piekarnika, w miejsce gniazda nasiennego dajemy przygotowany na patelni farsz. Dodajemy kleks jogurtu, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość dekorujemy kolendrą i ziarenkami granatu.