Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam połączenie smażonej dyni z farszem z soczewicy, słodkich rodzynek i słonego jogurtu.
Przygotowanie Pinsy zajmuje niewiele czasu a smakuje wybornie. Biały serowy s...
Odsłon: 998
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 350
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65169
Przygotowanie Pinsy zajmuje niewiele czasu a smakuje wybornie. Biały serowy s...
Odsłon: 998
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 350
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65169
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni C. Na blasze, na papierze do pieczenia, układamy dołem do blachy, wysmarowaną oliwą dynię. Pieczemy około 30 minut, do momentu, gdy będzie można przebić się przez skórkę widelcem.
W międzyczasie przygotowujemy farsz: Na patelni na oliwie smażymy cebulę i czosnek, aż będą szkliste. następnie dodajemy na patelnię rodzynki, soczewicę, przyprawy (kumin, cynamon, sól, pieprz) oraz wodę. Smażymy kilka minut, aż odparuje woda z patelni. Zdejmujemy z ognia.
Wyjmujemy dynię z piekarnika, w miejsce gniazda nasiennego dajemy przygotowany na patelni farsz. Dodajemy kleks jogurtu, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość dekorujemy kolendrą i ziarenkami granatu.