Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udziec upieczony z czosnkiem i rozmarynem jest idealną propozycją na rodzinny obiad.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 120
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9361
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 982
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1153
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 120
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9361
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 982
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1153
Składniki
W miseczce wymieszać oliwę z pastą paprykową, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i solą. Należy uważać z ilością dodawanej soli, ponieważ pasta paprykowa zawiera sól. Przygotowaną mieszanką natrzeć mięso, zawinąć w folię spożywczą, włożyć na dobę do lodówki.
Na dwie godziny przed pieczeniem mięso wyciągnąć z lodówki, obłożyć gałązkami rozmarynu, związać sznurkiem.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Jagnięcinę ułożyć do brytfanki, podlać szklanką wody, przykryć folią aluminiową, piec przez 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec 2,5-3 godziny, podlewając co jakiś czas mięso tworzącym się sosem.