Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udziec upieczony z czosnkiem i rozmarynem jest idealną propozycją na rodzinny obiad.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 418
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1797
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 360
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 418
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1797
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 360
Składniki
W miseczce wymieszać oliwę z pastą paprykową, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i solą. Należy uważać z ilością dodawanej soli, ponieważ pasta paprykowa zawiera sól. Przygotowaną mieszanką natrzeć mięso, zawinąć w folię spożywczą, włożyć na dobę do lodówki.
Na dwie godziny przed pieczeniem mięso wyciągnąć z lodówki, obłożyć gałązkami rozmarynu, związać sznurkiem.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Jagnięcinę ułożyć do brytfanki, podlać szklanką wody, przykryć folią aluminiową, piec przez 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec 2,5-3 godziny, podlewając co jakiś czas mięso tworzącym się sosem.