Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udziec upieczony z czosnkiem i rozmarynem jest idealną propozycją na rodzinny obiad.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1237
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2953
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79293
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 474
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1237
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2953
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79293
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 474
Składniki
W miseczce wymieszać oliwę z pastą paprykową, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i solą. Należy uważać z ilością dodawanej soli, ponieważ pasta paprykowa zawiera sól. Przygotowaną mieszanką natrzeć mięso, zawinąć w folię spożywczą, włożyć na dobę do lodówki.
Na dwie godziny przed pieczeniem mięso wyciągnąć z lodówki, obłożyć gałązkami rozmarynu, związać sznurkiem.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Jagnięcinę ułożyć do brytfanki, podlać szklanką wody, przykryć folią aluminiową, piec przez 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec 2,5-3 godziny, podlewając co jakiś czas mięso tworzącym się sosem.