Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udziec upieczony z czosnkiem i rozmarynem jest idealną propozycją na rodzinny obiad.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12490
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4962
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 81
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12490
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4962
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 81
Składniki
W miseczce wymieszać oliwę z pastą paprykową, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i solą. Należy uważać z ilością dodawanej soli, ponieważ pasta paprykowa zawiera sól. Przygotowaną mieszanką natrzeć mięso, zawinąć w folię spożywczą, włożyć na dobę do lodówki.
Na dwie godziny przed pieczeniem mięso wyciągnąć z lodówki, obłożyć gałązkami rozmarynu, związać sznurkiem.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Jagnięcinę ułożyć do brytfanki, podlać szklanką wody, przykryć folią aluminiową, piec przez 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec 2,5-3 godziny, podlewając co jakiś czas mięso tworzącym się sosem.