Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udziec upieczony z czosnkiem i rozmarynem jest idealną propozycją na rodzinny obiad.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1248
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1248
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
W miseczce wymieszać oliwę z pastą paprykową, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i solą. Należy uważać z ilością dodawanej soli, ponieważ pasta paprykowa zawiera sól. Przygotowaną mieszanką natrzeć mięso, zawinąć w folię spożywczą, włożyć na dobę do lodówki.
Na dwie godziny przed pieczeniem mięso wyciągnąć z lodówki, obłożyć gałązkami rozmarynu, związać sznurkiem.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Jagnięcinę ułożyć do brytfanki, podlać szklanką wody, przykryć folią aluminiową, piec przez 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec 2,5-3 godziny, podlewając co jakiś czas mięso tworzącym się sosem.