Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone części kaczki z ziemniakami i pieczarkami, idealne na świąteczny obiad.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4802
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 542
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4802
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 542
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Przyprawami nacieramy części z kaczki, wkładamy do pojemnika, i odstawiamy przykryty pojemnik na dobę do lodówki. W dniu pieczenia przyprawami nacieramy obrane ziemniaki i wymyte pieczarki. Mięso układamy w brytfance, obkładamy ziemniakami i pieczarkami.
Pieczemy 90 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Upieczone części kaczki podajemy z upieczonymi ziemniakami i pieczarkami, można do tego dodać marynowane papryczki czereśniowe.
Smacznego!!!