Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone części kaczki z ziemniakami i pieczarkami, idealne na świąteczny obiad.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3970
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423096
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2579
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3970
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423096
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2579
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Przyprawami nacieramy części z kaczki, wkładamy do pojemnika, i odstawiamy przykryty pojemnik na dobę do lodówki. W dniu pieczenia przyprawami nacieramy obrane ziemniaki i wymyte pieczarki. Mięso układamy w brytfance, obkładamy ziemniakami i pieczarkami.
Pieczemy 90 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Upieczone części kaczki podajemy z upieczonymi ziemniakami i pieczarkami, można do tego dodać marynowane papryczki czereśniowe.
Smacznego!!!