Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone części kaczki z ziemniakami i pieczarkami, idealne na świąteczny obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4547
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4547
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Przyprawami nacieramy części z kaczki, wkładamy do pojemnika, i odstawiamy przykryty pojemnik na dobę do lodówki. W dniu pieczenia przyprawami nacieramy obrane ziemniaki i wymyte pieczarki. Mięso układamy w brytfance, obkładamy ziemniakami i pieczarkami.
Pieczemy 90 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Upieczone części kaczki podajemy z upieczonymi ziemniakami i pieczarkami, można do tego dodać marynowane papryczki czereśniowe.
Smacznego!!!