Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w połączeniu z pieczoną kiszoną kapustą jest po prostu przepyszna, mięso jest mięciutki i samo rozpływa się w ustach.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 134
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 238
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 79
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 134
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 238
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 79
Składniki
Karkówkę płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w grube plastry.
Do pokrojonej karkówki dodajemy przyprawy: pokrojone w plasterki ząbki czosnku, pieprz, sól, tymianek, lubczyk, ziele angielskie, paprykę i liście laurowe.
Mięso dokładnie mieszamy z przyprawami i odkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Kiedy mięso się nam przegryzie wkładamy je do rękawa foliowego, na dużej brytfance, rozkładając plastry karkówki na całej powierzchni rękawa.
Na całej powierzchni mięsa upychamy odciśniętą i pokrojoną kiszoną kapustę. Worek delikatnie zakręcamy i zamykamy odpowiednim zapięciem.
Brytfannę z mięsem i kapustą wkładamy do piekarnika na najniższej półeczce i pieczemy w 200'C przez około 3 godziny.
Karkówka Po upieczeniu powinna być mięciutka , delikatny i rozpływająca się w ustach.
Smacznego !!!