Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w połączeniu z pieczoną kiszoną kapustą jest po prostu przepyszna, mięso jest mięciutki i samo rozpływa się w ustach.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457692
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1444
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2265
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 579
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457692
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1444
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2265
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 579
Składniki
Karkówkę płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w grube plastry.
Do pokrojonej karkówki dodajemy przyprawy: pokrojone w plasterki ząbki czosnku, pieprz, sól, tymianek, lubczyk, ziele angielskie, paprykę i liście laurowe.
Mięso dokładnie mieszamy z przyprawami i odkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Kiedy mięso się nam przegryzie wkładamy je do rękawa foliowego, na dużej brytfance, rozkładając plastry karkówki na całej powierzchni rękawa.
Na całej powierzchni mięsa upychamy odciśniętą i pokrojoną kiszoną kapustę. Worek delikatnie zakręcamy i zamykamy odpowiednim zapięciem.
Brytfannę z mięsem i kapustą wkładamy do piekarnika na najniższej półeczce i pieczemy w 200'C przez około 3 godziny.
Karkówka Po upieczeniu powinna być mięciutka , delikatny i rozpływająca się w ustach.
Smacznego !!!