Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna marynata do karkówki - na bazie ketchupu i sosu sojowego. Wyrazista, a przy tym prosta do zrobienia. Sprawdzi się zarówno na grilla, jak i pyszny obiad z piekarnika. Warto przygotować ją dzień wcześniej, żeby mięso idealnie przeszło wszystkimi smakami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16067
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16067
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Składniki
Karkówkę pokrój na plastry o grubości około 2 cm.
W salaterce wymieszaj wszystkie składniki marynaty: ketchup, sos sojowy i majonez. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Marynatę dopraw dużą szczyptą soli.
Plastry karkówki zanurz w marynacie. Mięso pokryte marynatą przełóż do naczynia żaroodpornego lub włóż do rękawa do pieczenia. Mięso przed pieczeniem wstaw najlepiej na całą noc do lodówki.
Karkówkę piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 90 minut (do miękkości) lub smaż na dobrze rozgrzanym grillu do zarumienienia.