Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna marynata do karkówki - na bazie ketchupu i sosu sojowego. Wyrazista, a przy tym prosta do zrobienia. Sprawdzi się zarówno na grilla, jak i pyszny obiad z piekarnika. Warto przygotować ją dzień wcześniej, żeby mięso idealnie przeszło wszystkimi smakami.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 387
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1967
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3925
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3819
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 387
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1967
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3925
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3819
Składniki
Karkówkę pokrój na plastry o grubości około 2 cm.
W salaterce wymieszaj wszystkie składniki marynaty: ketchup, sos sojowy i majonez. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Marynatę dopraw dużą szczyptą soli.
Plastry karkówki zanurz w marynacie. Mięso pokryte marynatą przełóż do naczynia żaroodpornego lub włóż do rękawa do pieczenia. Mięso przed pieczeniem wstaw najlepiej na całą noc do lodówki.
Karkówkę piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 90 minut (do miękkości) lub smaż na dobrze rozgrzanym grillu do zarumienienia.