Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bez tłuszczu, lekkostrawne i smaczne. Szybkie w przygotowaniu. Najlepiej smakuje z surówką z kapusty pekińskiej do tego 2 lub 3 przesiśnięte ząbki czosnku i zaciągnięte majonezem.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 608
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1262
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457914
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1511
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2301
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 608
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1262
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457914
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1511
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2301
Składniki
Karkówkę kroimy na kawałki i posypujemy przyprawą do karkówki możemy to zrobić troszkę wcześniej żeby mięsko dobrze przeszło przyprawą. Ziemniaki i cebulę kroimy wzdłuż na cztery kawałki. Paprykę kroimy w grube paski, możemy dać kolorową będzie ładniej wyglądała. na talerzu
Naczynia nie trzeba wcześniej niczym smarować, sok puszczany przez mięso w zupełności powinien wystarczyć a jeśli nie to można w trakcie pieczenia podlać delikatnie wodą.
Wszystko wrzucamy do naczynia żaroodpornego (ziemniaki można posolic przed pieczeniem) przykrywamy i do piekarnika na około 1,5 godziny 180 stopni (z termoobiegiem). Piętnaście minut przed końcem pieczenia można ściągnąć pokrywkę żeby się trochę ładniej wszystko zarumieniło.