Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, soczysta i aromatyczna. Idealna na niedzielny obiad lub na zimno jako dodatek do kanapek
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35704
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1209
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6012
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35704
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1209
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6012
        
        
                Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso związać sznurkiem kuchennym, nakłuć w kilku miejscach i powkładać plasterki czosnku. Pod sznurek włożyć kilka listków laurowych.
W miseczce wlać oliwę bądź olej, ocet balsamiczny, dodać przyprawę 18 ziół Ojca Mateusza i wszystko dokładnie wymieszać. Natrzeć dokładnie mięso, owinąć w folię aluminiową i folię spożywczą. Wstawić do lodówki na noc. Następnego dnia mięso przełożyć do glinianego bądź żaroodpornego naczynia. Obłożyć cebulą pokrojona w pórka. Piec przez 1,5 godziny w temp. 180C . 5 min przed końcem pieczenia włączyć termoobieg. Podawać na ciepło do ziemniaków, lub na zimno do kanapek.