Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, soczysta i aromatyczna. Idealna na niedzielny obiad lub na zimno jako dodatek do kanapek
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14627
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14627
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso związać sznurkiem kuchennym, nakłuć w kilku miejscach i powkładać plasterki czosnku. Pod sznurek włożyć kilka listków laurowych.
W miseczce wlać oliwę bądź olej, ocet balsamiczny, dodać przyprawę 18 ziół Ojca Mateusza i wszystko dokładnie wymieszać. Natrzeć dokładnie mięso, owinąć w folię aluminiową i folię spożywczą. Wstawić do lodówki na noc. Następnego dnia mięso przełożyć do glinianego bądź żaroodpornego naczynia. Obłożyć cebulą pokrojona w pórka. Piec przez 1,5 godziny w temp. 180C . 5 min przed końcem pieczenia włączyć termoobieg. Podawać na ciepło do ziemniaków, lub na zimno do kanapek.