Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2988
Dodano: 02.03.2018
Odsłon: 5891
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Mięso związać sznurkiem kuchennym, nakłuć w kilku miejscach i powkładać plasterki czosnku.
Pod sznurek włożyć kilka listków laurowych.
W miseczce wlać oliwę bądź olej, ocet balsamiczny, dodać przyprawę 18 ziół Ojca Mateusza i wszystko dokładnie wymieszać.
Natrzeć dokładnie mięso, owinąć w folię aluminiową i folię spożywczą.
Wstawić do lodówki na noc.
Następnego dnia mięso przełożyć do glinianego bądź żaroodpornego naczynia.
Obłożyć cebulą pokrojona w pórka.
Piec przez 1,5 godziny w temp. 180C .
5 min przed końcem pieczenia włączyć termoobieg.
Podawać na ciepło do ziemniaków, lub na zimno do kanapek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Docherro 02 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Super...na obiad lub do pieczywa...zdrowe bez konserwantów chemicznych....:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz