Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, soczysta i aromatyczna. Idealna na niedzielny obiad lub na zimno jako dodatek do kanapek
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 141
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1795
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 492
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15675
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 141
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1795
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 492
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15675
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso związać sznurkiem kuchennym, nakłuć w kilku miejscach i powkładać plasterki czosnku. Pod sznurek włożyć kilka listków laurowych.
W miseczce wlać oliwę bądź olej, ocet balsamiczny, dodać przyprawę 18 ziół Ojca Mateusza i wszystko dokładnie wymieszać. Natrzeć dokładnie mięso, owinąć w folię aluminiową i folię spożywczą. Wstawić do lodówki na noc. Następnego dnia mięso przełożyć do glinianego bądź żaroodpornego naczynia. Obłożyć cebulą pokrojona w pórka. Piec przez 1,5 godziny w temp. 180C . 5 min przed końcem pieczenia włączyć termoobieg. Podawać na ciepło do ziemniaków, lub na zimno do kanapek.