Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża makrela pieczona w całości na plastrach cytryny oraz kawałkach selera naciowego i fenkułu. Rybę piekłam w żeliwnej patelni w której też podałam danie. Tak przyrządzona ryba nie tylko wyśmienicie smakuje a też elegancko prezentuje się na stole.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117265
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8079
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1712
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1361
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117265
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8079
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1712
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1361
Składniki
Na dno patelni układam plastry cytryny, przekrojoną na pół główkę czosnku, liście laurowe, kawałki fenkułu i selera naciowego.
Umyte i osuszone makrele nacinam ostrym nożem. Układam na przygotowanej patelni. Posypuję solą i pieprzem, w oczy wkładam ziele angielskie. Całość posypuję ziarnami czerwonego pieprzu. Patelnię przykrywam. Wstawiam do nagrzanego piecyka do 190°C. Piekę około 25 - 30 minut.
Rybę podajemy można podawać z ulubionymi dodatkami.