Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża makrela pieczona w całości na plastrach cytryny oraz kawałkach selera naciowego i fenkułu. Rybę piekłam w żeliwnej patelni w której też podałam danie. Tak przyrządzona ryba nie tylko wyśmienicie smakuje a też elegancko prezentuje się na stole.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 816
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12666
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 816
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12666
Składniki
Na dno patelni układam plastry cytryny, przekrojoną na pół główkę czosnku, liście laurowe, kawałki fenkułu i selera naciowego.
Umyte i osuszone makrele nacinam ostrym nożem. Układam na przygotowanej patelni. Posypuję solą i pieprzem, w oczy wkładam ziele angielskie. Całość posypuję ziarnami czerwonego pieprzu. Patelnię przykrywam. Wstawiam do nagrzanego piecyka do 190°C. Piekę około 25 - 30 minut.
Rybę podajemy można podawać z ulubionymi dodatkami.