Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża makrela pieczona w całości na plastrach cytryny oraz kawałkach selera naciowego i fenkułu. Rybę piekłam w żeliwnej patelni w której też podałam danie. Tak przyrządzona ryba nie tylko wyśmienicie smakuje a też elegancko prezentuje się na stole.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 402
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 402
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Składniki
Na dno patelni układam plastry cytryny, przekrojoną na pół główkę czosnku, liście laurowe, kawałki fenkułu i selera naciowego.
Umyte i osuszone makrele nacinam ostrym nożem. Układam na przygotowanej patelni. Posypuję solą i pieprzem, w oczy wkładam ziele angielskie. Całość posypuję ziarnami czerwonego pieprzu. Patelnię przykrywam. Wstawiam do nagrzanego piecyka do 190°C. Piekę około 25 - 30 minut.
Rybę podajemy można podawać z ulubionymi dodatkami.