Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża makrela pieczona w całości na plastrach cytryny oraz kawałkach selera naciowego i fenkułu. Rybę piekłam w żeliwnej patelni w której też podałam danie. Tak przyrządzona ryba nie tylko wyśmienicie smakuje a też elegancko prezentuje się na stole.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2568
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20051
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 546
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 654
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7089
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2568
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20051
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 546
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 654
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7089
Składniki
Na dno patelni układam plastry cytryny, przekrojoną na pół główkę czosnku, liście laurowe, kawałki fenkułu i selera naciowego.
Umyte i osuszone makrele nacinam ostrym nożem. Układam na przygotowanej patelni. Posypuję solą i pieprzem, w oczy wkładam ziele angielskie. Całość posypuję ziarnami czerwonego pieprzu. Patelnię przykrywam. Wstawiam do nagrzanego piecyka do 190°C. Piekę około 25 - 30 minut.
Rybę podajemy można podawać z ulubionymi dodatkami.