Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża makrela pieczona w całości na plastrach cytryny oraz kawałkach selera naciowego i fenkułu. Rybę piekłam w żeliwnej patelni w której też podałam danie. Tak przyrządzona ryba nie tylko wyśmienicie smakuje a też elegancko prezentuje się na stole.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1255
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1551
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1304
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1255
Składniki
Na dno patelni układam plastry cytryny, przekrojoną na pół główkę czosnku, liście laurowe, kawałki fenkułu i selera naciowego.
Umyte i osuszone makrele nacinam ostrym nożem. Układam na przygotowanej patelni. Posypuję solą i pieprzem, w oczy wkładam ziele angielskie. Całość posypuję ziarnami czerwonego pieprzu. Patelnię przykrywam. Wstawiam do nagrzanego piecyka do 190°C. Piekę około 25 - 30 minut.
Rybę podajemy można podawać z ulubionymi dodatkami.