Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane mięso kurczaka z dodatkiem oscypka to znakomity pomysł na obiad.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47752
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165619
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 399
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47752
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165619
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 399
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 104
Składniki
Filety naciąć w poprzek, nie docinając jednak do końca – w ten sposób, by powstały kieszonki. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Odstawić.
W miseczce wymieszać olej z kurkumą, mieloną papryką, ziołami prowansalskimi i kolorowym pieprzem. Tak przygotowaną marynatą posmarować mięso.
W nacięcia wsunąć plastry oscypka, liście szpinaku i kawałki papryki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec przez ½ godziny w temp. 180 st. C.