Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona polędwiczka to wykwintne danie, które łączy delikatne mięso z wyrazistymi przyprawami. Marynata na bazie rozmarynu, czosnku i parmezanu nadaje intensywnego aromatu. Danie jest Idealne na uroczyste kolacje, obiady z całą rodziną czy też na wyjątkowe wydarzenia rodzinne.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19844
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6895
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242851
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19844
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6895
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242851
Składniki
W miseczce wymieszaj cukier, sos sojowy, połowę czosnku, ocet, płatki papryki i wędzoną paprykę.
Polędwicę umyj i osusz papierowymi ręcznikami. Włóż ją do marynaty i kilkukrotnie obróć ją, by mięso dobrze pokryło się przyprawami. Zwiąż ją sznurkami, by utrzymała swoją strukturę oraz natrzyj świeżym rozmarynem.
Na blaszce od piekarnika rozłóż kilka warstw folii aluminiowej i zagnij jej brzegi, tworząc foremkę.
Umieść polędwicę na środku folii aluminiowej.
W osobnej miseczce wymieszaj olej z solą, pieprzem, parmezanem i drugą połową czosnku. Ziemniaki dobrze umyj i skrop przygotowaną marynatą. Umieść je obok polędwicy.
Wstaw całość do piekarnika nastawionego na 220 st. Celsjusza i piecz przez 40-45 minut, co 5-10 minut obracając mięso i ziemniaki.
Na ostatnie 2-3 minuty możesz włączyć funkcję przyrumieniania, uważając, by nic się nie przypaliło.
Pieczoną polędwiczkę wyjmij i odstaw na 5 minut. Następnie pokrój ją w plastry o grubości 2-3 cm i podawaj.