Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ziemniaki słodkie,dodatek do dań mięsnych,szybkie w przygotowaniu.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2104
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 72
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 93
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2104
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 72
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 93
Składniki
Bataty obrać,pokroić w słupki. Do miski wlać oliwę,wsypać zioła prowansalskie,sól i świeży rozmaryn,wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć bataty i odstawić na ok.20 min.
Piekarnik nagrzać do 200 st.. Na blaszkę wyłożyć folię aluminiową i rozłożyć na niej bataty i zapiekać w piekarniku 30-35 min. Smacznego!!!