Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone bataty z czerwona fasola i grzybami. Na nadzienie nadaja sie szczególnie pieczarki, borowiki lub kurki, smazone na masle, w occie balsamicznym i miodzie. Do tego ziolowy dip z kwasnej smietany ze swiezymi ziolami i dymka lub szczypiorem.
Polecam.
Odsłon: 527
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 447
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 309
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 768
Polecam.
Odsłon: 527
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 447
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 309
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 768
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 160° C. Wlac olej do miski, posolic i wysmarowac nim ziemniaki. Piec bataty w folii przez około 40 minut. W miedzyczasie oczyscic grzyby i podzielic na cwiartki. jesli dodajemy cebule pokroic ja w kostke. Na patelni usmazyc grzyby (i ewentualnie cebule) z maslem, sola i pieprzem. Odcedzic fasole i dodac do grzybów razem z octem balsamicznym i miodem. Dusic jeszcze przez chwile. Wymieszac kwasna smietane z sokiem z cytryny, sola i pieprzem, doprawic ziolami. Wyjac bataty z piekarnika, przekroic wzdluz i wypelnic mieszanka grzybowo-fasolowa.
Podawac z dowolna salata i z ziolowym dipem, posypane pokrojona dymka.