Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone bataty z czerwona fasola i grzybami. Na nadzienie nadaja sie szczególnie pieczarki, borowiki lub kurki, smazone na masle, w occie balsamicznym i miodzie. Do tego ziolowy dip z kwasnej smietany ze swiezymi ziolami i dymka lub szczypiorem.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 160° C. Wlac olej do miski, posolic i wysmarowac nim ziemniaki. Piec bataty w folii przez około 40 minut. W miedzyczasie oczyscic grzyby i podzielic na cwiartki. jesli dodajemy cebule pokroic ja w kostke. Na patelni usmazyc grzyby (i ewentualnie cebule) z maslem, sola i pieprzem. Odcedzic fasole i dodac do grzybów razem z octem balsamicznym i miodem. Dusic jeszcze przez chwile. Wymieszac kwasna smietane z sokiem z cytryny, sola i pieprzem, doprawic ziolami. Wyjac bataty z piekarnika, przekroic wzdluz i wypelnic mieszanka grzybowo-fasolowa.
Podawac z dowolna salata i z ziolowym dipem, posypane pokrojona dymka.