Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na treściwe bezmięsne danie. Od razu zaznaczę, że jest mega pyszne i cieszę się, że trochę mi zostało, bo zabiorę je do pracy na drugie śniadanie. Polecam Arek Gie
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 252
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 150
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27913
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 252
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 150
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27913
Składniki
Bataty myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, nakłuwamy, przekładamy do airfryera (lub piekarnika), skrapiamy oliwą i oprószamy solą. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 200°C (w zależności od wielkości bulw).
Pozostałe warzywa myjemy, układamy na blaszce do pieczenia-szparagi i cukinię kroimy na mniejsze kawałki. Również, jak w przypadku batatów, skrapiamy oliwą i oprószamy solą oraz pieprzem. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180°C.
Ser rozkruszamy w dłoniach, przekładamy do wysokiej miski, wlewamy śmietanę i miksujemy na gładko z bazylią, czosnkiem i oregano. Do smaku doprawiamy solą i pierzem.
Na talerzach układamy rukolę, układamy przekrojone wzdłuż na pół, bataty. N środek każdego z nich kładziemy porządną łyżkę fety. Układamy upieczone warzywa, posypujemy kiełkami rzodkiewki.