Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na treściwe bezmięsne danie. Od razu zaznaczę, że jest mega pyszne i cieszę się, że trochę mi zostało, bo zabiorę je do pracy na drugie śniadanie. Polecam Arek Gie
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 375
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 147
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3931
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 594
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 375
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 147
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3931
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 594
Składniki
Bataty myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, nakłuwamy, przekładamy do airfryera (lub piekarnika), skrapiamy oliwą i oprószamy solą. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 200°C (w zależności od wielkości bulw).
Pozostałe warzywa myjemy, układamy na blaszce do pieczenia-szparagi i cukinię kroimy na mniejsze kawałki. Również, jak w przypadku batatów, skrapiamy oliwą i oprószamy solą oraz pieprzem. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180°C.
Ser rozkruszamy w dłoniach, przekładamy do wysokiej miski, wlewamy śmietanę i miksujemy na gładko z bazylią, czosnkiem i oregano. Do smaku doprawiamy solą i pierzem.
Na talerzach układamy rukolę, układamy przekrojone wzdłuż na pół, bataty. N środek każdego z nich kładziemy porządną łyżkę fety. Układamy upieczone warzywa, posypujemy kiełkami rzodkiewki.