Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone czerwone klopsiki

Pieczone czerwone klopsiki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15394

Dodano:

Odsłon: 284

Prosty dodatek do drugiego dania.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe 30 dag
  • Jajko 1 szt.
  • Bułka tarta 2-3 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majeranek do smaku
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Barszcz czerwony w proszku 1 torebka (14 gram)
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso wymieszać z rozbełtanym jajkiem, wsypać bułkę tartą, przyprawić do smaku, dodać zmiażdżony czosnek, barszcz w proszku. Dokładnie wymieszać, formować na mokrej dłoni zgrabne klopsiki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń