Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi w wersji na słono z piekarnika to smaczna propozycja np. na obiad ;)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 221
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 221
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę i smażyć na oliwie z dodatkiem przypraw. Następnie ostudzić i zmielić. Drożdże zasypać cukrem, pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać kilka łyżek mąki i tyle ciepłego mleka, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. odstawić na ok. 10 min. Następnie dodać mąkę, przyprawy, resztę ciepłego mleka, wyrobić ciasto. na końcu wlać oliwę i ponownie ciasto wyrobić. Przykryć ściereczką i odstawić do ciepłego miejsca na ok. 60 min.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wykrawać dość duże krążki. Na każdy kłaść łyżeczkę mięsa i wedle uznania starty ser i kukurydzę.
Ciasto skleić, ułożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia i odczekać jeszcze 15 min. Wierzch można posmarować roztrzepanym jajem. Ciasto skleić, ułożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia i odczekać jeszcze 15 min. Wierzch można posmarować roztrzepanym jajem. Smacznego!